Interaktív előadás a magyar iskolaközpontban

227

A Magyar Nemzeti Közösségek Európai Érdekképviseleti Irodájának (HUNINEU) szervezésében interaktív foglalkozást tartottak hétfőn a Horvátországi Magyar Oktatási és Művelődési Központ (Eszék) középiskolás diákjai részére.

A magyarországi parlamenti pártok által létrehozott szervezet célja, hogy megfelelően tájékoztassa az európai uniós közvéleményt és intézményeket a Kárpát-medencei magyarság helyzetéről, terveiről, céljairól. Tevékenységével segíti a külhoni magyar közösségek érdekérvényesítését is.

A HUNINEU szervezésében a hét elején egy interaktív előadásra került sor az eszéki magyar iskolaközpontban. Az interaktív foglalkozást Léphaft Áron, a magyar Országgyűlés külügyi munkatársa vezette, aki lapunknak elmondta, az Országgyűlés mindig is kiemelten fontosnak tartotta a külhoni nemzetrészekkel való törődést, amit a fiatalok körében is fontos népszerűsíteni. Andócsi János igazgató szerint tanintézményük mindig is igyekezett az elméleti oktatáson túl a gyakorlatiasságra is hangsúlyt fektetni. Ennek a részét képezte ez a rendezvény is, amelyen a tanulók megismerkedhettek a HUNINEU munkásságával, valamint a kisebbségi érdekérvényesítés problematikájával is.