Igrači NK Osijeka susreli su se s najmlađim navijačima u Vardarcu

0
30

Nogometni klub iz Vardarca, koji igra u županijskoj prvoj ligi, dopala je ta čast da su u svome sjedištu imali priliku ugostiti nogometaše NK Osijeka. Na susretu s navijačima najmlađi su imali prilike družiti se sa svojim favoritima, ali je potpisan i sporazum o suradnji dva kluba.

U krugu najmlađih igrača kluba Vardarac, marljivosti i entuzijazma ne nedostaje. Od prošloga tjedna bogatiji su za jedno novije iskustvo koje su dobili kao nagradu, posjetili su ih igrači NK Osijeka.

Djeca su se mogla susresti sa svojim uzorima

Ne samo u životu djece, već i u životu odraslih, veliki značaj ima ako se mogu susresti sa svojim uzorima. Ta se prilika pružila najmlađim igračima kluba iz Vardarca, naime mogli su provesti nekoliko sati s igračima NK Osijeka, odnosno njihovom maskotom. Maskota kune odjevena u bijelo plavi dres oduševila je djecu, ne samo da su se mogli fotografirati s njom već i igrati. A, NK Vardarac je na navijačkom susretu zastupao zaštitni znak sela, pijetao.

-Po prvi puta nas je posjetio jedan takav poznati nogometni klub, što je velika čast za nas. Trenutno se naša ekipa bori za ulazak u četvrtu ligu, nedostaje nam jedan bod, borba je oštra, ali smo zadovoljni i motivirani. Uspjeh prve ekipe je ogledalo uspješnosti kluba i to još više motivira djecu. A, programi ovakve vrste pomažu tome da se još više djece pridruži nogometnom klubu – rekao je Dario Kiš, sportski direktor NK Vardarca.

Kako su pristigli nogometaši NK Osijeka, veliki broj djece okupio se oko njih, od svojih su miljenika tražili autograme i zajedničku fotografiju. Nogometaši su rado udovoljili njihovim željama. Među prisutnima je bio i László Kleinheisler, vezni igrač NK Osijeka.

-Zahvaljujem na pozivu, predivan je doživljaj fotografirati se s djecom, dati brojne autograme. Svima želim puno uspjeha u nogometnoj karijeri – izjavio je nogometaš.

Vardarčani uživaju podršku najbolje ekipe u regiji

-potpisan je ugovor o suradnji između NK Osijeka i NK Vardarca

Susretu je nazočio i Vlado Čohar, menadžer kluba, s kojim je nogometna akademija Vardarca potpisala sporazum o suradnji.

-Za Mađare je današnji dan bio važan, osim očuvanja naše kulture, običaja i jezika, i sport igra izuzetno važnu stavku. Uz pomoć nogometne akademije iz Vardarca već više godina pokušavamo formirati jednu takvu ekipu u mlađoj grupi koja sada već dosta dobro udovoljava. Gradimo jedan takav brend koji će još više proslaviti mađarsku zajednicu. Zahvaljujući ugovoru o suradnji, kojega su potpisali nogometni klubovi Vardarac i Osijek, možemo računati na njihovu unutar institucionalnu potporu. Za nas je poseban doživljaj, što je jedan od najslavnijih igrača Osijeka, mađarski nogometni reprezentativac László Kleinheisler, mogao biti ovdje s nama – izjavio je Róbert Jankovics, saborski zastupnik Mađara.

Zahvaljujući suradnji, mladi igrači nogometne akademije u Vardarcu, u nedjelju su gostovali na utakmici Osijek – Hajduk.