Ifjúsági vezetőképző tanfolyam Pag szigetén

0
160
pag

Négynapos ifjúsági vezetőképző tanfolyamot szervez a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége egy Pag-szigeti helyszínen szeptember 1-4. között, amelyre 18-25 éves fiatalok jelentkezhettek.

A tanfolyamra a magyarországi horvátok szervezetének a tulajdonában levő képzési központban kerül sor a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége szervezésében, szeptember első hétvégéjén.

A jelentkezők előadásokat hallgatnak meg és tréningeken is részt vesznek
– Azt szeretnénk, ha egyre több fiatal kapcsolódna be érdekvédelmi tevékenységünkbe, a HMDK egyesületeinek munkájába. Fontosnak tartjuk, hogy azok az egyetemisták, akik a felsőfokú végzettségük megszerzése után úgy döntenek, hogy itthon keresik a boldogulást, hasznos tagjai legyenek közösségüknek és a megszerzett tudással segítsék az utánuk jövő nemzedékeket. Még a nyári szabadságok előtt meghirdettük a továbbképzést, hogy elegendő idő legyen a jelentkezésre. A fiataloktól a rövid önéletrajz mellett egy motivációs levelet is vártunk, amelyben megfogalmazták, hogy miért is szeretnének részt venni ezen a programon. Az ifjúsági vezetőképző tanfolyam célja a fiatalok vezetői kompetenciáinak fejlesztése, a szervezettudatos gondolkodás kialakítása, a személyes szakmai hatékonyság növelése, az ifjúsági programok szervezéséhez szükséges készségek és ismeretek elmélyítése, a kortársak motiválását szolgáló eszközök és módszerek alaposabb megismerése. A jelentkezők a négy nap során előadásokat hallgatnak meg és különböző tréningeken is részt vesznek, amelyeket a magyarországi Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat Dél-Dunántúli Regionális Ifjúsági Szolgáltató Irodájának munkatársai tartanak számukra – nyilatkozta lapunknak Kriják Krisztina, a HMDK alelnöke, a program koordinátora.