Ificsapatok találkoztak Várdarócon

0
167
10-Vradrci-foci

Várdaróc – Szombaton, április 9-én  barátságos előkészületi focimeccsre került sor Várdarócon, ahol a kórógyi ificsapatot a laskóiakból, várdaróciakból és kopácsiakból álló együttes fogadta.

A találkozó a kórógyi focicsapat elnökének, Paprika Dánielnek, valamint a laskói egyesület alelnökének, Déra Nándornak a kezdeményezésére jött létre.

– A kórógyiak egy baranyai magyar pionírcsapattal szerették volna felvenni a kapcsolatot, de mivel ebben a kategóriában, a 13-15 éves korosztályban nincs magyar csapat, ezért a várdaróci egyesület elnökével, Hegedűs Hajnóval megbeszéltük, hogy összehozunk egy laskóiakból, várdaróciakból és kopácsiakból álló csapatot, amely annak ellenére, hogy először játszottak együtt, nagyon jól funcionált, ezért már az is szóba került, hogy hivatalosan is bejegyeztessük őket csapatként – persze ez még csak terv – mondja Déra Nándor, hozzátéve azt is, hogy a mérkőzésnek lesz visszavágója is, amit majd Kórógyón játszanak.

Az egyesületek elnökei arról is szót váltottak, hogy szeretnék felújítani a kapcsolatot, így egy-egy egy torna során szívesen látják majd a kórógyiakat Baranyában. Az Árpád-kori település nagy múltú focicsapatának vezetői már korábban is gondolkodtak a Várdaróc és Laskó csapatával való kapcsolatfelvételen, de mint azt már korábban megírtuk, anyagi nehézségekkel küszködnek. A járástól kaptak egy kisebb összeget, amivel az idényt el tudták kezdeni, de ez nem ad okot elégedettségre és további tervezésekre sem.