Idényzáró a Népkörben

0
45

Az eszék-rétfalusi Népkör Magyar Kultúregyesület vegyes kara a múlt héten tartotta idényzáró műsorát, amelyen a horvát államiság napjáról is megemlékeztek.

Az eszék-rétfalusi Népkör már hosszú évek óta az iskolai évhez igazítja tevékenységét, nyaranta pihenőt tartanak. Évzáró műsorukat is a tanév végén, a ballagások időszakában tartják, mely mindig egybeesik a horvát államiság napjával, ezért a műsor tematikáját ehhez az állami ünnephez igazítják.

A rendezvényt Magdika Dániel, a Népkör elnöke nyitotta meg, majd az egyesület vegyes kara következett. Az énekek után pedig Csapó Alex, ifjú hegedűművészünk lépett színpadra.

– A Népkör mindig is úgy időzítette munkáját, hogy az a tanévhez igazodjon. Ennek legfőbb oka, hogy a tagság jelentős része nyaranta elutazik, az idősebbek pedig nem szívesen mozdulnak ki a nagy hőségben. Az új évadot augusztus 20-án nyitjuk meg, amikor is megünnepeljük a magyar államalapítás napját – mondta Magdika Dániel, aki hozzátette, hogy természetesen a háttérmunka folytatódni fog, hiszen hamarosan a pénzügyi elszámolásokkal kell majd foglalkozniuk.

A Népkör munkáját a Bethlen Gábor Alap és a zágrábi Kisebbségi Tanács támogatja.