Idén nyáron már a „Kopikán” (is) fürödhetünk

Január 10-én kezdődött a hangzatos nevű Copacabana eszéki fürdő felújítása, a tervek szerint az idei strandszezonra elkészülnek az olimpiai és a kerek medencével is, a komplexum megnyithatja kapuját a vendégek előtt.

Tavaly az eszéki strandfürdő, közismert nevén a Copacabana még nem volt használható állapotban, így azok számára, akik nem kerestek lakhelyüktől távolabbi strandot, a Városi fürdő vagy a Dráva vize nyújtott felüdülési lehetőséget.

Az OsijekExpress.com múlt héten arról írt, idén nyáron már a „brazil strand” is a vendégek rendelkezésére fog állni. A komplexum felújítása január 10-én kezdődött, és a tervek szerint a munkálatok első fázisa 180 napig tart.

Jelenleg kotrógépek dolgoznak a fürdő területén, első lépésként a környezetet hozzák rendbe.

Az ígéretek szerint az idei strandidényre elkészül az új olimpiai medence, és a kerek medencében is csobbanhatnak a fürdőzők. Ezenkívül vendéglátóegységeket is kialakítanak az első körben, megszépül a környezet, illetve korszerűsítik a vízelvezetést is, természetesen minden meg fog felelni az uniós szabványoknak.

A munkálatok kivitelezéséért felelős építkezési vállalat elnöke úgy nyilatkozott, az időjárás nem akadályozhatja a munkát, cégük nagy tapasztalattal rendelkezik a fürdők építése terén: számos másik mellett a pélmonostori strandfürdőt is ők újították fel.

Az eszéki Copacabana 46 évvel ezelőtt épült, most először kerül sor felújításra a komplexumban. Eszék város vezetése az első fázis kivitelezéséhez már megszerezte az anyagi forrást, mintegy 30 millió kúnáról van szó, a következő építési szakaszt pedig a tervek szerint uniós támogatásból fogják majd finanszírozni.