Idén is volt gyermek és ifjúsági sportnap Laskón

59

Több éve rendezi meg a Laskói Ifjúsági Egyesület a gyermek és ifjúsági sportnapot. Az idei esemény első napján hagyományosan kézműves foglalkozásokkal és sportvetélkedőkkel várták a gyerekeket, másnap pedig egy harkányi családi kirándulással koronázták meg a sportnapot.

A Laskói Ifjúsági Egyesület minden korosztály számára szervez különböző közösségi programokat az év folyamán: húsvétvárást, gyerekprogramokat, főzőversenyeket, falunapot, adventi rendezvényt. Ezek nagy részét az elmúlt időszakban is sikerült megvalósítaniuk.

Az egyesület vezetősége fontosnak tartja, hogy legyenek olyan programok, amelyek révén kicsik és nagyok is kikapcsolódhatnak, feltöltődhetnek, és minél több értékes időt tölthetnek el családtagjaikkal és egymással. Ezért 2017-ben hagyományteremtő szándékkal szervezte meg az első gyermek és ifjúsági sportnapot, amit azóta minden évben megtartanak. Az ideire július közepén került sor.

– A gyermek és ifjúsági sortnapon a résztvevők most is számos kézműves foglalkozás között válogathattak, de ügyességi és sportjátékokban is kipróbálhatták magukat – közölte Munk Erik, a Laskói Ifjúsági Egyesület elnöke, aki köszönetet mondott minden közreműködőnek, akik erre az alkalomra is érdekes és szórakoztató programokat készítettek.

Az esemény zárásaként másnap egy harkányi kirándulással lepték meg a szervezők a résztvevőket, ahol további értékes órákat tudtak együtt tölteni a családok.

Az eseményt a zágrábi Kisebbségi Tanács támogatásából valósították meg.