Idén is volt „emberbál”

191
11-emberbl-01

A múlt szombaton, február 12-én a helyi kultúregyesület, az önkéntes tűzoltóegylet, a Munkás Labdarúgó-egyesület, az Ifjúsági Hagyományőrző Egyesület, valamint az újbezdáni Helyi Választmány összefogásával került sor a hagyományosnak nevezhető „emberbálra”, a házaspárok báljára.

A szervezők nagy örömére sok házaspár és baráti társaságuk tett eleget a névre szóló írásbeli meghívásnak idén is, így a bálba a Drávaszög más helységeiből és Magyarországról is érkeztek vendégek.

– Mint általában, úgy az idén is már az újévi ünnepek után elkezdtük a szervezést. Miután meghatároztuk az időpontot és „lefoglaltuk” a zenekart, megkezdődött a meghívók terítése. Amellett, hogy természetesen mindenkit szeretettel várunk, ennek a bálnak a jellegzetessége, hogy minden újbezdáni és újbezdáni származású házaspár külön meghívót kap – mondja Kovács Zoltán, az egyik szervező. – A tombolatárgyak gyűjtésénél is a helyi polgárokhoz, termelőkhöz és a környékbeli vállalkozókhoz fordultunk,  és örömmel számolhatok be arról, hogy szépszámú ajándék gyűlt össze, amit ezúton is köszönök minden nagylelkű adományozónak. Arról pedig, hogy jól is érezzék magukat a résztvevők, idén is a kórógyi Aranycsárdás együttes gondoskodott, akik meg is tettek mindent a jó hangulat érdekében.

A szervezők azt mondják, a bál a szórakozás, a társalgás mellett azért is nagyon fontos, hogy megmaradjanak a szülőfalu hagyományai, és hogy ápolják a kapcsolatot a településről elszármazottakkal.