Idén is várja a búzaadományokat a HMDK Gazdaköre

0
31

A HMDK Gazdaköre idén is részt vesz a Magyarok Kenyere-programban, amelynek keretében idén is várja a búza- és pénzadományokat a horvátországi magyar termelőktől. Az összegyűlt adományokból lisztet őröltet és vásárol, melyet idén is a horvátországi magyar iskoláknak adományoz majd.

A Magyarok kenyere-program 2011-ben indult, és az évek során egy, a nemzet összetartozását és a szolidaritást jelképező eseménysorozattá terebélyesedett. A program keretében a Kárpát-medence magyarlakta részeiről nemzeti összefogással búzát gyűjtenek be a segítőkész adományozóktól, majd az így felajánlott gabona egy részét liszt, a másik részét pedig kenyér formájában juttatják el a rászorulókhoz.

A program a több mint egy évtized alatt messzemenően bizonyította létjogosultságát, az elmúlt évek sikere megalapozta azt, hogy hosszú távon is a magyar gazdatársadalom meghatározó jótékonysági mozgalma legyen.

Sikerességét mutatja, hogy 2021-ben is összesen több mint 8000 Kárpát-medencei magyar gazda ajánlott fel mintegy 1100 tonna terményadományt, a pénzadományok pedig szintén a korábbi többszörösére emelkedtek. A program mintegy 100 ezer honfitársunkon tud évről évre segíteni majdnem 600 kedvezményezett szervezeten, intézményen keresztül, ezzel számos értékes életet óv meg az elkallódástól.

A HMDK Gazdaköre idén is részt vesz a Magyarok Kenyere-programban, és most is búza- és pénzadományokat gyűjt. Az adományokból lisztet őröltet és vásárol, melyet idén is a horvátországi magyar iskoláknak adományoz, ahogy azt tette az előző években is.

Azok, akik részesei szeretnének lenni ennek a szép megmozdulásnak, jelentkezzenek a +385/99-1973-967-es telefonszámon Tarnai Attila falugazdásznál.