Idén is megajándékozták a falu legidősebb lakosait

296

Vörösmarton a Baranyai Júlia Magyar Kultúregyesület vezetői, most már hagyományt ápolva, falujuk legidősebb lakosainak szereztek kellemes meglepetést.

Ünnepek táján sokakban ébred fel az adakozás iránti kedv, de valójában az év minden napja tökéletesen alkalmas arra, hogy örömet szerezzünk embertársainknak. Így gondolkodnak erről a vörösmarti Baranyai Júlia Magyar Kultúregyesület tagjai is, akik második éve ajándékozzák meg falujuk legidősebb lakosait.

– Karácsonykor a gyerekeket ajándékoztuk meg, programjaink pedig általában a felnőtteknek szólnak, viszont az idősebb korosztályról sem szeretnénk megfeledkezni, így az idei évet is azzal kezdtük, hogy ajándékcsomaggal leptük meg településünk két legidősebb lakosát – nyilatkozta lapunknak Fábián Melissza, a Baranyai Júlia Magyar Kultúregyesület titkára, hozzátéve, Midlinszki Istvánnal, egyesületük vezetőjével személyesen vitték el az ajándékcsomagokat Tibor József bácsinak és Dudás Irén néninek.

Az ajándékcsomag tartalmát a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával vásárolták meg. Emellett a falu minden magyar nemzetiségű lakosa golyóstollat kapott a szervezettől, egyfajta köszönetként a programjaikon való részvételükért. Az egyesület elégedetten tekint vissza az elmúlt évre, bíznak benne, hogy az idei legalább ugyanolyan eredményes lesz.