Idén is lesz gazdabál

0
131

A HMDK Gazdaköre már a múlt év végén elkezdte szervezni az idei gazdabált, melyre január 25-én kerül sor Eszéken, az érdeklődők január 17-ig foglalhatnak helyet.

A tél a bálok időszaka, különösen a mezőgazdaságban dolgozók számára, akiknek ilyenkor van idejük egy kis pihenésre, mulatásra, amíg a mező, a föld téli álmát alussza. Ez adta az ötletet a HMDK Gazdakörének az első gazdabál megszervezésére négy évvel ezelőtt, mely nagy sikert aratott, a vukovári magyar bál mellett a legnagyobb társasági estjévé vált magyar közösségünknek.

Ezért a szervezőkben már rögtön az elején felmerült a hagyományteremtés igénye.

Péter Valentina, a Gazdakör falugazdásza lapunknak nyilatkozva elmondta, már decemberben elkezdték szervezni az idei bált, melynek időpontja az eddigi gyakorlatnak megfelelően január utolsó szombatja (január 25.).

A részvételhez helyfoglalás szükséges (150 kúna/fő), az érdeklődők január 17-éig jelentkezhetnek Bálint Szabó Anasztáziánál (tel.: 098/964-52-37) vagy Péter Valentinánál (tel.: 091/902-09-52). Az esemény helyszíne ezúttal is az eszéki Kristályterem (Kristalna dvorana, 31000, Eszék, Knez Trpimir utca 12.) lesz, a zenét pedig az A.N.T. Zenekar szolgáltatja, akik már három évtizede szórakoztatják a nagyérdeműt esküvőkőn, bálokon, falunapokon. A jó hangulat garantált, szeretettel várnak mindenkit a szervezők.