Idén is Babacsomaggal ajándékozza meg a Nemzetpolitikai Államtitkárság a külhoni újszülötteket

0
25

Idén is Babacsomaggal ajándékozza meg a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága azokat a külhoni kisgyermekes családokat, akiknél újszülött érkezett 2019-ben vagy 2020-ban, és a szülők igényelték a 2018 óta a határon túli magyarság számára is elérhető anyasági támogatást.

Közösségi oldalán közzétett videóüzenetében Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára úgy fogalmazott: örömmel jelenti be, hogy a tavalyi év után idén is folytatódik a program. Hozzátette: míg tavaly 6600, idén már 10 000 csomagot osztanak szét a határon túli magyar kisgyermekes családok között. Kiemelte: örömteli hír, hogy egyre több ilyen csomagra van szükség.

Hangsúlyozta: ez a csomag nemcsak kedvesség a magyar kormány részéről, hanem olyan hasznos dolgokat tartalmaz, amelyek minden kisgyermekes családban jól jöhetnek.

A Babacsomagok kiszállítása a külhoni magyarlakta területekre – szoros együttműködésben Magyarország külképviseleteivel – jövő hét elején indul, áll a Miniszterelnökség Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkári Kabinetjének szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.