I ove godine održan je Obiteljski dan u Hrastinu

52

Nakon višetjednih odgađanja, u nedjelju je napokon u Hrastinu održan Obiteljski dan, na kojemu je program u organizaciji Udruge mladih Hrastin okupio i mlađe i starije generacije sela. 

Udruga je osnovana 2016. godine, od tada igra odlučujuću ulogu u životu sela. Organiziraju brojna događanja, a veliki naglasak također stavlja na dobročinstvo.  

Norbert Čisar, predsjednik udruge rekao je kako svojim programima pokušavaju unijeti malo raznolikosti u svakodnevnice mještana: održavaju okupljanja prilikom Uskrsa i Adventa, njeguju običaj postavljanja majpana, organiziraju radionice rukotvorina i izložbe, imaju aktivnu sekciju amaterskih umjetnika i izrađivača rukotvorina. 

Njihova manifestacija Hrastinfest postala je najveća i sada već najpoznatija manifestacija u regiji. Prije tri godine odlučili su organizirati i Obiteljski dan, od čega su također uspjeli stvoriti tradiciju i postao je jako popularan, jer kroz igru i opuštanje zbližava ne samo članove obitelji, već i cijelu zajednicu.  

Ovogodišnji Obiteljski dan planirali su održati rano u jesen, ali zbog vremenskih prilika i drugih događanja, tek sada su ga uspjeli održati.

-Primjećujemo da se djeca sve manje igraju. Htjeli smo im nakratko odvući pažnju od računala i upoznati ih sa starim, narodnim igrama, probuditi u njima želju za druženjem. Ako i na jedan dan, ali smo to i uspjeli. I mali i veliki su zajedno proveli poslijepodne bogato u natjecanjima i igrama – rekao je Norbert Čisar, te dodao kako su pobjednike raznih igara motivirali s medaljama i slatkišima. 

Obiteljski dan je realiziran uz potporu Savjeta za nacionalne manjine Zagreb.  

Prijevod: Izabela Šegota

A cikk az elektronikus média többféleségének és különbözőségének fejlesztéséről szóló Alap által került társfinanszírozásra.