Huszonöt éves osztálytalálkozó

0
182

Hétvégén tartotta 25 éves osztálytalálkozóját a pélmonostori középiskola 1995-ben végzett évfolyama, azok a diákok, akik a honvédő háború miatt a mohácsi menekültségben ballagtak el.

A pélmonostori középiskolai központ a honvédő háború idején átmenetileg Mohácson működött, drávaszögi diákok több generációja a mohácsi menekültségben ballagott el.

Az iskola 1995-ben végzett osztálya múlt szombaton találkozott ballagásának 25. évfordulója alkalmából.

Az egykori osztálytársak közül többen külföldön élnek, s a járványhelyzet miatt nem mindenki tudott eljönni. A két osztályfőnök, Luka Čeliković és Ivica Jurić sem vettek részt az eseményen, akik a járvány szempontjából veszélyeztetett korosztályba tartoznak.

A tizenhárom tagú, horvát tannyelvű, de magyarórákra is járó osztályból nyolcan vettek részt a találkozón, melyre a kopácsi Zöld Béka étteremben került sor, itt elevenítették fel a régi emlékeket.

Prakatur-Golubov Krisztina, az osztály egyik tagja, a találkozó szervezője lapunknak elmondta, osztályuk volt az első, amely a menekültségben indult és Mohácson is ballagott el. Összetartó közösséget alkottak, a baráti kapcsolatok mára sem szűntek meg. Nem a mostani volt az első alkalom, hogy találkoztak egymással a volt osztálytársak.