Huszonhárom bográcsban főtt a hal

203
10-halfozo

Laskó – A helyi labdarúgó-egyesület szervezésében szombaton halfőző versenyre került sor, ahol 23 csapat mérte össze szakácstudományát.

A hideg, télies idő senkit sem tántorított el attól, hogy részt vegyen a hagyományos halpaprikásfőző versenyen, amelyre a laskói kultúrotthon udvarán került sor. Összesen 23 csapat nevezett be a megmérettetésre. Mindenki a saját bevált receptje alapján készítette el a térségünkben specialitásnak számító halételt. Később aztán a bírálóbizottság tagjai kiválasztották a három általuk legízletesebbnek ítélt ételt. A nyertes halpaprikások mindegyikét hazaiak, laskóiak készítették: Horvát Krisztián lett az első, a második Thomájer Béla, a harmadik helyezett pedig Thomájer Tímea lett.

– A programtorlódások sem akadályoztak meg bennünket abban, hogy tető alá hozzuk immár kilencedik halfőző versenyünket. Gratulálok a nyerteseknek, és szeretném megköszönni ezúton is mindenkinek a részvételt, támogatóinknak pedig az anyagi segítséget – mondta Déra Nándor, a laskói labdarúgó-egyesület alelnöke.

Az eredményhirdetést követően a csúzai Kurel Goran zenélt a jelenlevőknek, a mulatozás pedig csak a hajnali órákban ért véget. A verseny létrejöttét támogatták: a Bellyei járás, a Dárdai járás, a HMDK, a Rét mezőgazdasági szövetkezet és a falu mezőgazdászai.