Húszéves osztálytalálkozóját tartotta a Központ gimnáziumának első generációja

0
239

Húsz év után találkoztak az Eszéken működő Horvátországi Magyar Oktatási és Művelődési Központ 2002-ben végzett gimnáziumi osztályának diákjai, osztályfőnöke.

A 2002-ben ballagó évfolyam volt a magyar Központ legelső végzett generációja. Az osztály indulásakor még az intézmény épülete sem készült el, így első évét az eszéki matematikai gimnázium falai közt végezte el. Dalmatin Dália volt diák, a találkozó szervezője lapunknak nyilatkozva elmondta, egy rendkívül „sokszínű” osztály volt az övék. Tanulmányi eredményeikben példamutatók voltak, hiszen többük felé is – lévén, hogy pedagóguscsaládból származtak – magasak voltak a szülői elvárások. A kilenc végzősből hárman élnek ma külföldön, hatan hazaköltöztek/itthon maradtak tanulmányaik után, néhányan pedig iskolájukba is visszatértek, a Központban vállaltak munkát. Az osztálytalálkozó résztvevői gyorsan egymásra hangolódtak. 

– A találkozó nagyszerűen sikerült, ebben talán az is segített, hogy nem változtunk sokat. Persze egy picit komolyodtunk, de mindenkinek ugyanaz maradt az alaptermészete, így nem alakult ki „kínos csend”, nem volt kérdés, hogy miről is beszélgessünk ennyi év után. Felelevenítettük az emlékeket, a vicces történeteket, apró csínytevéseket, előkerültek a régi videofelvételek is. Jó volt hallani, hogy mindenkinek jól megy a sora. Nagyon örült nekünk osztályfőnökünk, Kucsera Bettília is, aki mindig gyerekeinek tartott, „tyúkanyóként” terelgetett bennünket. De elmondhatjuk, hogy osztályunk tagjait is valódi vonzalom köti össze, ami abból is látszik, hogy nem „illemből”, hanem örömmel vettünk részt a találkozón – mondta Dalmatin Dália.

Remélik, öt év múlva ismét sikerül megszervezniük a találkozót, s akkor azok is ott lehetnek majd, akik most nem tudtak eljönni.