Húsvéti vásár az iskolában

0
235
11-laskoi-vasar

Laskó – Virágvasárnap rendezték meg a laskói iskolában a hagyományos húsvéti vásárt, amelyen az iskola tanulói és az óvodások saját készítésű hímes tojásokat és dísztárgyakat árusítottak szüleik és tanáraik segítségével.

A húsvét a karácsony után a második legnagyobb ünnep, amely ugyancsak vásárlásra készteti az embereket. Az alkalomra már hetekkel korábban megtelnek a piacok, az üzletek húsvéti dísztárgyakkal. A laskói iskola növendékei is készülnek a lehetőségre hímes tojásokkal és egyéb húsvéti portékával, amiből egy kis jövedelemre tehetnek szert.

– A vásár előtt több alkalommal összejöttünk, a szülők és az osztályfőnök a gyerekekkel közösen készítették a dísztárgyakat, és süteményt is sütöttünk, a bevételből egy közös kirándulást szeretnénk szervezni – mondta Mudlic Aliz, az egyik szülő.

Az iskola tanulói mellett az óvodások sem tétlenkedtek, az ő asztaluknál húsvéti ajtódíszek, nyuszis hűtőmágnes és érdekesebbnél érdekesebb húsvéti díszek voltak kaphatók.

– Tulajdonképpen évekkel ezelőtt mi voltunk a kezdeményezői ennek a vásárnak, majd később az iskola alsó tagozatosai is csatlakoztak hozzánk, néhány éve pedig már az iskola minden diákja részt vesz rajta – mondja Vajda Kovács Etelka óvónő.

A vásárra eljöttek a szülők, nagyszülők, ismerősök, akik közül senki sem távozott üres kézzel – ők így járultak hozzá az osztálykiránduláshoz, illetve az óvódások húsvéti ajándékához.