Húsvéti előkészületek Kiskőszegen

0
162
10-kiskszeg

Kiskőszeg/Batina – A kiskőszegi HMDK-alapszervezet évek óta az ünnepek előtti hétvégén húsvéti előkészületeket szervez, ami igen népszerű a gyerekek körében, így szívesen vesznek részt a foglalkozásokon.

A húsvét a kereszténység legfontosabb ünnepe, de egyben a tavasz kezdetének köszöntése is. A húsvéti szokások, hagyományok és ételek is ehhez kötődnek. Mozgó ünnep, azaz időpontja változó. Függetlenül az időponttól mindig igaz, hogy érdemes idejében nekilátni a húsvéti előkészületeknek. A kiskőszegi gyerekek számára minden évben a húsvét előtti hétvégén kreatív húsvéti foglalkozásokat szervez a HMDK-alapszervezet, ahol eddig húsvéti díszeket, hímes tojásokat készítettek, idén pedig rajzokat.

– Nagyon szeretik a gyerekek ezeket a foglalkozásokat, mindig nagy örömmel vesznek részt rajtuk, ezért is tartjuk fontosnak, hogy több alkalommal is összejöjjenek az alkotni vágyó kicsik. Ezúttal több szülő is elkísérte őket. A foglalkozásokat Vida Brigitta és Mária vezették. Az elkészült alkotásokat pedig a gyerekek haza is vihették – mondta Virág Tibor, a kiskőszegi szervezet elnöke.

Míg a karácsony elegáns és meghitt ünnep, csillogással, komolysággal teli, a húsvét viszont csupa élet, móka, harsányság, ami a kiskőszegi összejövetelt is jellemezte, ezért is egyre népszerűbb a helyi gyerekek körében.