A horvátországi gyerekek körében is népszerű a Miénk a város! című játék

0
449
mienk_a_varos!

Tavaly több mint 3000 játékos vett részt a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága által megrendezett Miénk a város! elnevezésű játékon.

Az érdeklődés idén is nagy. A horvátországi gyerekek körében is népszerű, a várdaróci iskolások és a kopácsi óvodások is kitartóan játszanak, rajzolnak és válaszolják meg a kvízkérdéseket. Eddig ugyanis még nem került fejlesztő játékokat, gyermekkönyveket tartalmazó Csodasarok Horvátországba.

A Nemzetpolitikai Államtitkárság idén negyedik alkalommal hirdette meg a Miénk a város! című játékot. A játékra 6–10 éves gyerekek jelentkezhetnek, és négy héten keresztül mutathatják meg tehetségüket feladatok megoldásával. A legkitartóbb, legszorgalmasabb játékosok közül az első, legtöbb pontot összegyűjtő 50 kisgyermek 100-100 ezer forint értékű Csodasarkot nyer intézményének. A Csodasarok fejlesztő játékokat, gyermekkönyveket tartalmaz.

A sok résztvevőnek köszönhetően az elmúlt években számos külhoni magyar intézmény nyert Csodasarkot. A többfordulós, interneten zajló, a szülők és a pedagógusok bevonásával kreatív feladatokat tartalmazó megmérettetést kell teljesíteni.

A várdaróci kisiskolásoknak a rajzos-gyurmás feladatok nagyon tetszenek, a fogalmazásoknál a tanító néni is besegít, a kvízkérdéseknél pedig igénybe veszik a szülők és az internet segítségét.

Egy kényelmes, szép, otthonos iskolaépületben tanulnak, amely a 80-as évek végén épült. A gyerekek elmondták, hogy a Csodasarokból a legjobban a magyar könyveknek örülnének. (mt)