Horvátország magyar irodalma: a budapesti ünnepi könyvhéten is bemutatják Kontra Ferenc legújabb könyvét

193
konyvhe3

Budapest – A 82. Ünnepi Könyvhét hivatalos programjának keretén belül, június 4-én a budapesti Ráday Könyvesházban 14 órai kezdettel kerül sor Kontra Ferenc Horvátország magyar irodalma című, a HunCro által gondozott könyvének a bemutatójára. A kiadványt Kiss Gy. Csaba irodalomtörténész mutatja be.

Az Ünnepi Könyvhét a magyar irodalom és a minőségi könyvkiadás egész Európában páratlan hagyományú és kisugárzású rendezvénye. A budapesti öt helyszín mellett több mint félszáz vidéki városra is kiterjed, s túlzás nélkül történelmi jelentőségű, hogy 1941 óta, azaz 70 év elteltével idén újra lesz magyar könyvhét a határon túl a Romániai Magyar Könyves Céh és a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (Budapest) közös szervezésében, méghozzá Kolozsvárott.

 

385 könyvújdonság

Az idei 82. Könyvhétre és a 10. Gyermekkönyvnapokra 116 kiadó (köztük 19 határon túli műhely) 385 újdonsága lát napvilágot, kizárólag magyar szerzők művei. A Gyermekkönyvnapokra 32 újdonság jelenik meg. Az Ünnepi Könyvhét központi helyszínén, a Vörösmarty téren június 2-6. között két színpad is áll majd, melyeken újságírók, irodalmi szerkesztők, irodalomtörténészek, kritikusok, színészek szólaltatják meg a könyvheti újdonságok szerzőit, olvasnak fel a művekből, mutatják be a magyarországi és határon túli műhelyeket, ugyanakkor irodalmi alapanyagokból dolgozó neves zenekarok adnak koncertet, csábítják a könyvbarátokat a könyvpavilonok közé.

 

Bemutatják a Horvátország magyar irodalma című idei HunCro-kiadványt is

A könyvhét hivatalos programjának keretén belül, június 4-én a budapesti Ráday Könyvesházban 14 órai kezdettel kerül sor Kontra Ferenc Horvátország magyar irodalma című könyvének bemutatójára. A HunCro kiadványáról Kiss Gy. Csaba irodalomtörténész fog beszélni.