Horvát sikerek: Zágráb és Cavtat elismerése

0
31

„Az európai fővárosok szállásainak tisztasága” című felmérésben Zágráb került az első helyre. Cavtat városa pedig – amely a „20 legjobb európai úti cél“ elnevezésű versenyben indul – Európa legjobb járványügyi eredményeit felmutató desztinációk közé került.

Az Airbnb, a Booking.com és a Tripadvisor szállásfoglalási platformok felhasználói körében „Az európai fővárosok szállásainak tisztasága” című felmérés szerint Zágráb került az első helyre. A brit ShowersToYou.co.uk portálon közzétett kutatás eredményei Európa népszerű fővárosainak átlagos szállástisztasági értékelésén alapulnak – számolt be a Horvát Idegenforgalmi Közösség Magyarországi Képviseletének igazgatója, Ivana Herceg.

Cavtat városka egészen más elismerésekre pályázik. A European Best Destinations szervezet idén is megrendezi a „20 legjobb európai úti cél“ elnevezésű versenyét, melyen az idén egyedüli horvát résztvevőként a tüneményes Cavtat városka indul a címért. Az évente meghirdetett megmérettetés során a közönség választja ki, hogy melyik város érdemes „a legjobb úti cél” megtisztelő címre.

- Reklám -

„Örömteli hír továbbá az is, hogy a jelölésen túl Cavtat elnyerte a szintén az EBD által menedzselt European Safest Destinations 2021 tanúsítványt, melyet Európa legjobb járványügyi eredményeit felmutató desztinációk érdemeltek ki” – mondta Ivana Herceg.