Horvát–magyar focimeccs kicsiben

0
122

Sorrendben a harmincadik alkalommal játszottak baranyai futballbírók barátságos mérkőzést egymással, melyre ezúttal a magyarországi Bólyban került sor. A meccs végeredménye 3:3 lett, de a találkozó lényege mégsem ez volt, hanem a baráti kapcsolatok ápolása.

A történelmi Baranya mindig is egy egységet alkotott, ezért szinte az élet minden területén létezik együttműködés a horvát és a magyar Baranyában élő emberek között. Ennek ékes példája a Pélmonostori Labdarúgó Központ és a Magyar Labdarúgó-szövetség baranyai szervezetének kezdeményezése, melynek keretein belül évente kétszer találkoznak egymással – más-más helyszínen – a határ két oldalán tevékenykedő futballbírók. A találkozónak tavasszal Pélmonostor adott otthont, ahol a résztvevőket a Magyarok Otthonában a helyi HMDK-alapszervezet látta vendégül. Az őszi találkozóra a hétvégén a magyarországi Bólyban került sor, amikor is a jubileumi 30. egymás elleni mérkőzésüket játszották le a játékvezetők.

– A mérkőzés természetesen nem csak a sportról szól, hanem a határokon átívelő kapcsolatok erősítéséről is, hiszen ezek az alkalmak kiváló lehetőséget biztosítanak új barátságok kötésére, illetve a régiek ápolására. Az eredmény nem fontos, inkább a játék élvezete –  mondta Đurin Ivica, a Pélmonostori Labdarúgó Központ elnöke.

A rendezvényen részt vett Matijević Olivér, a HMDK ügyvezető elnöke is.