Horgászengedély 300-500 kúnáért

292
horgasz

December 27-e óta lehet a helyi sporthorgász egyesületeknél az idei évre szóló baranyai horgászengedélyeket kiváltani három kategóriában: a felnőtteknek 500 kúnába kerül, a nőknek és a  fiataloknak 300 kúnát kell fizetniük, míg a gyerekek 50 kúnáért kapnak engedélyt.

Ivan Gerenčir, a baranyai sporthorgász egyesületek közösségének elnöke a Glas Slavonije c. napilapnak elmondta, idén azon dolgoznak, hogy megvalósítsák a „szabad” horgászatot a  Dunán, ami azt jelentené, hogy a baranyai horgászok azzal az engedéllyel, amelyet Baranya területére váltanak ki, a Duna egész horvát szakaszán pecázhatnának, ez vonatkozna az eszéki és a vukovári horgászokra is. A Dráva folyón a jövőben is a baranyai és az eszéki horgászok is használhatják.

Tavaly egyébként 2600 horgászengedélyt állítottak ki, és idén is ennyire számítanak. Gerenčir ismételten kijelentette, hogy jövőre nem lesz reciprocitás, vagyis az eszékiek nem horgászhatnak Baranyában az eszéki engedélyükkel, a baranyai horgászengedéllyel pedig nem lehet az eszéki sporthorgászok területén pecázni. Utóbbira állítólag nincs is nagy igény. Ha valaki mégis nagyobb területen szeretne horgokat dobálni, az legföljebb kiváltja a másik területre szóló engedélyt is. Baranyában 4000 hektár vizes terület áll a horgászok rendelkezésére, ahova egyébként az elmúlt év folyamán 15 ezer kiló halat telepítettek.

Horgászengedélyeket a helyi sporthorgász egyesületeknél is ki lehet váltani.

– A kopácsi sporthorgász egyesület novemberben alakult, január 3-tól pedig a szövetség tagszervezete vagyunk, így nálunk is lehet horgászengedélyt igényelni a 100 kúnás tagsági díj befizetése után. Egyelőre még csak néhány tagunk jelezte, hogy szeretne horgászengedélyt kiváltani. Várjuk a további tagokat, jelentkezni személyesen Kopácson, a Kiss Ferenc utca 7.-ben, illetve a 031/752-318-as telefonszámon lehet munkanapokon 8-tól 16 óráig  – mondta el lapunknak Kristóf Anikó, az egyesület titkára.