Honismereti kiránduláson a kopácsiak

0
123

A HMDK kopácsi alapszervezete a hétvégén honismereti kirándulást szervezett Keszthelyre és környékére. A kétnapos túra során a résztvevők megismerhették a térség történetét, a helyi szokásokat és a kulturális örökséget.

A HMDK kopácsi alapszervezete mindig is nagy hangsúlyt fektetett szűkebb és tágabb régiónk megismerésére, valamint a Kárpát-medence más területein élő magyarsággal való kapcsolattartásra. Ezért az előző évekhez hasonlóan idén is pályázatot adtak be a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-hez egy honismereti kirándulás támogatására. A pályázat kedvező elbírálásban részesült, és a hétvégén sikeresen meg is valósult.

A kopácsiak ezúttal Keszthelyre és környékére látogattak el, ahol a térség gazdag kulturális örökségével ismerkedtek. Jártak a Festetics-kastélyban és megismerkedtek a nemesi család örökségével, mely a város minden pontján visszaköszön. A vidék csodás természeti adottságait több kilátóról is megszemlélték.

– Honismereti utazásunk célja az volt, hogy a HMDK kopácsi alapszervezetének tagjaival megismertessük a térség kulturális és építészeti örökségét, hagyományait, illetve Keszthely és a Balaton-felvidék történelmi múltját. Úgy gondolom, hogy a kirándulás tartalmas volt, és senki sem bánta meg, hogy velünk tartott – mondta Farahó Zsolt, a HMDK kopácsi alapszervezetének elnöke.