HMDK Gazdaköre: eseményekben gazdag június

102

Megemlékezésen, tanulmányi kiránduláson és főzőversenyen is részt vettek nemrég a HMDK Gazdakör képviselői.

Tarnai Attila falugazdász és Kovács János, a szervezet alelnöke képviselték a HMDK Gazdakörét Hajdúnánáson (Magyarország), a nemzeti összetartozás (június 4.) napja alkalmából tartott megemlékezésen. Az eseményen többek között Jakab István, a magyar Országgyűlés alelnöke, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) elnöke szólalt fel. A koszorúzáson egyesületünk képviselői is fejet hajtottak.

Gazdaszervezetünk tanulmányi kirándulást is szervezett e hónapban tagjai számára. A mezőfalvi (Magyarország) Szántóföldi napok elnevezésű rendezvényen vett részt egyesületünk hétfős csoportja Tarnai Attila vezetésével, ő lapunknak nyilatkozva elmondta, megtekintették a mezőgazdasági gépkiállítást és -bemutatót, a legújabb technológiákkal ismerkedhettek meg. A Szántóföldi napokon több politikus is felszólalt, Jakab István és Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke külön üdvözölték a HMDK Gazdaköre csoportját. A gépbemutató hasznosnak bizonyult egyesületük tagjai számára, ezért jövőre még nagyobb csoporttal kívánnak részt venni az eseményen.

Képviselte magát Gazdakörünk a felvidéki (Szlovákia) Gútán rendezett Kattancs Fesztiválon is, amely egy helyi ételkülönlegességről, a paprikás kattancsról kapta a nevét. Az alsó csallóközi sós kalács a Magyar Értéktár részét képezi. Egyesületünk csapata benevezett a rendezvény keretében tartott marhagulyásfőző-versenyre, melynek különdíját sikerült elnyerniük.

– Igyekszünk minden meghívásnak eleget tenni és részt venni minden eseményen, képviselve a horvátországi magyar gazdákat és gyakran az egész horvátországi magyarságot – mondta lapunknak Tarnai Attila.