Hetvenéves a kiskőszegi horgászegyesület

0
21
Domjanović Ivan, Sever Vladimir és Zsivics István

A kiskőszegi Ponty Horgászegyesület hetven évvel ezelőtt, 1951-ben alakult, a jeles eseményről egy díszüléssel emlékeztek meg vasárnap. A legaktívabb tagokat kitüntetették, de számos elismerésben részesült az egyesület is az országos és megyei horgász szervezetektől.

A kiskőszegi Ponty Sporthorgász Egyesület megalakulása óta fontosnak tartja a horgászati hagyományok ápolását, a vizek és a halállomány védelmét, ez az 1951-es alapító dokumentumokból is kiderül.

Az egyesület tavaly ünnepelte volna fennállásának 70. évfordulóját, de a járványhelyzet miatt idén tartották meg a jubileumi díszülést a falu kultúrotthonában.

A díszülésen a tagság mellett több rangos vendég is megjelent, többek között Vladimir Sever, a Horvát Horgászszövetség elnöke, a megyei szintű horgászegyesületek vezetői, valamint a Darázsi járásban – Darázson, Hercegmárokon és Izsépen – működő horgászegyesületek képviselői is. A Darázsi járás képviseletében Sipos Sándor elöljáró-helyettes vett részt az ünnepélyen.

Zsivics Istvántól, a Ponty Horgászegyesület elnökétől megtudtuk, az országos horgászszövetségtől és a megyei szervezetektől is kapott emlékplakettet az egyesület, ezenkívül tagságuk 12 tagját tüntették ki aktivitásukért.

– Nagyon sok gratulációban részesültünk, elhangzott többek között, hogy egyesületünk, korát tekintve, országos szinten a legrégebb óta fennálló egyesületek közé sorolható – nyilatkozta lapunknak Zsivics István, a szervezet elnöke.

Zsivics István

Azt is megemlítette, hogy az elmúlt húsz évben, amióta ő vezeti az egyesületet, 57 serleggel és 109 éremmel gazdagodtak, melyeket horgászversenyeken nyertek, főként a fiatalabb tagjaik.

Abból a szempontból is példaértékű a kiskőszegi horgászegyesület tevékenysége – folytatta –, hogy a mai napig sikerült megőrizniük taglétszámukat, jelenleg kb. kilencvenen alkotják az egyesületet, köztük vannak fiatalok is, így a szervezetnek jövője is lesz.

A horgászegyesület saját kereteiből kilépve részt vesz szinte minden programban, amelyet Kiskőszegen szerveznek, legjelentősebb rendezvényük a falunapok keretében tartott halfőzőverseny.

Munkájukat a HMDK és Jankovics Róbert parlamenti képviselőnk, valamint a Darázsi járás támogatja.