Hétvégi edzőtábor pihenéssel

Háromnapos zadari (Zára) edzőtáborban vett részt az Alfalusi Ifjúsági Tánccsoport. Folyamatosan új tagokkal is bővül a táncegyüttes, így az ő fölzárkóztatásuk érdekében a már kész koreográfiákat gyakorolták. A munka mellett pihenésre is jutott idő, az edzések után szabad programok segítségével kapcsolódtak ki.

Három évvel ezelőtt határozott úgy a Várdaróc Magyar Kultúregyesület, a laskói Petőfi Sándor és a kopácsi Arany János Kultúregyesület vezetősége, hogy ifjúsági táncegyütteseiket egyesítve, három falu fiataljait összefogva megalakítják az Alfalusi Ifjúsági Tánccsoportot. Akkor elsősorban anyagi megfontolásból döntöttek az egyesítés mellett. Az egységes tánccsoportra azért is szükség volt/van, mert ahogy kijárják a gyerekek a középiskolát, a munka és a továbbtanulás miatt sokan lemorzsolódnak. Ez történt a három éve alakult csoporttal is, amelynek már csak egy kisebb része van meg.

– Szerencsére a múlt évben egy szépszámú utánpótláscsapat alakult ki, az ezt alkotók mindhárom települést méltóképpen képviselik. Egy év alatt számos fellépésünk volt itthon és külföldön is. Vendégszerepeltünk Erdélyben, Magyarországon és Vajdaságban is. A fiatalok nagyon lelkesen gyakoroltak az elmúlt hónapok során. Erre alkalmuk nyílt az edzőtáborban is, ami arra is jó volt, hogy jobban összekovácsolódjon a társaság – mondta Micheli Zsolt, a Várdaróc Magyar Kultúregyesület elnöke.

A fiatalokkal tartott Ognjenović Kettős Zsuzsanna tanárnő is, akinek a segítségével a meglévő koreográfiákat tökéletesítették és egy-két új lépéssort is megtanultak.

Sok fellépés vár még rájuk idén is, így most egy kissé feltöltődve vághatnak neki a további kemény munkának.

Az edzőtábor költségein a három együttes osztozott, a zágrábi Kisebbségi Tanács támogatásából fedezték.