HERCEGSZŐLŐSI JÁRÁS: miért fontos, hogy összefogjunk?

Önkormányzati választások 2021. május 16-án

0
326

Május 16-án Horvátországban önkormányzati választásokat tartanak, melyekre közösségünk egységesebben készül, mint valaha. Az ott élő emberek örülnek, hogy a viszálykodás a Hercegszőlősi járásban is megszűnt.

Kettős Lívia: Közös erővel a jobb életminőségért 

– A Hercegszőlősi járásban most lehetőségünk van egy olyan elöljárót választani, aki végre mindannyiunk érdekében fog dolgozni. Horvát Krisztiánban egy olyan potenciális elöljárót látok, aki nem megosztani fogja az embereket, hanem összefogni. Ez az egység fontos, hiszen együtt könnyebben el tudjuk majd érni azokat a célokat, amelyek jobb életminőséget tudnak biztosítani a lakosságnak – mondta Kettős Lívia, a HMDK hercegszőlősi alapszervezetének elnöke.

- Reklám -

Keresztes Árpád: Tartós összefogásra van szükség

– Valamilyen formában  már több mint 40 éve részt veszek a közéletben, és jól tudom, hogy mindig is voltak nézeteltérések. Olyan mély szakadék, mint amilyen az elmúlt évtizedben kialakult, viszont azelőtt nem volt. Éppen ezért nagyon örülök az összefogásnak, mert az mindig jó dolog, elvégre közös a célunk. Remélem, hogy ez az együttműködés tartós lesz, hiszen most arra van szükségünk, eleget vitatkoztunk már egymással – mondta Keresztes Árpád nyugalmazott hercegszőlősi pedagógus.

Sipos Zoltán: Elegünk van a jelenlegi vezetésből!

– A május 16-ai választások kiváló alkamat biztosítanak számunkra, hogy kezünkbe vegyük sorsunkat és változást hozzunk járásunkba. A jelenlegi vezetés semmibe veszi magyarságunk érdekeit, ami elfogadhatatlan, ezért is fontos, hogy minél többen menjünk el szavazni, és válasszuk Horvát Krisztiánt, hiszen csak akkor érhetünk el változást – mondta Sipos Zoltán, a HMDK sepsei alapszervezetének elnöke.

Horvát Attila: Túl rossz a helyzet ahhoz, hogy ne akarjunk változást

– Az elmúlt évtizedben járásunkban akkora mértékű volt az elszegényedés és a lepusztulás, amilyenre talán még a háború alatt sem volt példa. Ez kétségkívül a vezetőség hibája is, hiszen nem tett semmit ennek megakadályozásáért. Elegem van abból, hogy a vörösmarti fiatalok külföldre kényszerülnek, és hogy egyre többen követik a példájukat, egész családok is. Annak érdekében, hogy ez ne így legyen, én el fogok menni szavazni a változásra, arra kérek mindenkit, hogy ne tétovázzon – mondta Horvát Attila, a Baranyai Júlia Kultúregyesület elnöke.

Jankovics: „Elítéljük azokat, akik magukat magyarnak tartják, ugyanakkor saját önös és kicsinyes érdekeik miatt a magyar közösségen belüli együttműködés ellen dolgoznak. Ezeket a személyeket mindenképpen ki fogjuk rekeszteni a jövőképünkből. Nincsenek sokan, hála istennek.”

– Olyan járási vezetőket szeretnénk mindenhol, akik a közösség egészét fogják képviselni, és akik képesek lesznek jelentősen nagyobb befektetéseket a magyarlakta járásokba vonzani. Természetesen nemcsak a magyarok számára, hanem az összes lakos számára, nemzeti hovatartozástól függetlenül. Határozott célunk az, hogy a magyarlakta járások legyenek a legfejlettebbek vidékünkön. Ehhez a megfelelő tudásunk, tapasztalatunk és kapcsolatrendszerünk most megvan. Emiatt is különösen fontos az egység a magyar közösségen belül. Történelminek nevezhető tény, hogy az évtizedeken át tartó súlyos megosztottság közösségünkön belül megszűnt, hogy elkezdtünk beszélgetni egymással, együttműködni. Elítéljük azokat, akik magukat magyarnak tartják, ugyanakkor saját önös és kicsinyes érdekeik miatt a magyar közösségen belüli együttműködés ellen dolgoznak. Ezeket a személyeket mindenképpen ki fogjuk rekeszteni a jövőképünkből. Nincsenek sokan, hála istennek – mondta Jankovics Róbert, magyarságunk parlamenti képviselője.