Helyhatósági választások az Erdődi járásban

0
267

Január 16-án helyhatósági választások lesznek az Erdődi járásban, ahol a dályhegyi magyarok a Loboda Mátyás vezette listára szavazhatnak.

Dályhegy polgármestere, Loboda Mátyás listával készül a január 16-ai helyhatósági választásokra. A többségében magyarlakta településen csak egy, a HMDK által támogatott Loboda Mátyás vezette listára lehet majd leadni a voksokat. A listán továbbá Horvát István, Kvaka József, Loboda István és Papp Tibor szerepel.

Az elmúlt négy évben is számos tervet sikerült megvalósítani. Minderről Dályhegy polgármestere, Loboda Mátyás számolt be lapunknak.

– Az első és legfontosabb eredménynek a közvilágítás kiépítésének befejezését tartom. Sor került többek között csatornatisztításra, rendbe tettük a temető környékét, és az egyre híresebb virágfesztiválról sem szabad megfeledkezni. Emellett részt vettünk egy EU-s projektben, amelynek köszönhetően gondoskodtunk épülő kultúrotthonunk berendezéséről: 200 fő részére padokat, asztalokat, székeket, valamint konyhai eszközöket vásároltunk.

A járdák építése az egyik fő feladat

Ahhoz, hogy a települések vezetői jó munkát végezhessenek, a járás segítségére van szükségük. Szerencsére a dályhegyiek jó kapcsolatot ápolnak az Erdődi járással.

– Jó a kapcsolatunk a járással. Rendszeresen részt vettem az  üléseken, és a jövőben is szoros együttműködésre számítunk, hiszen csak így tudunk előre jutni. Terveink közt szerepel a járdák kérdésének tisztázása, ami már évek óta húzódik, de az elkövetkező négy évben mindenképpen szeretnénk pontot tenni a végére. Emellett a bevezető utakon is szeretnénk megoldani a közvilágítást. Továbbá a temető felé vezető utat tervezzük lebetonoztatni, valamint a víz bevezetését a templomba és a ravatalozóba – tudtam meg a polgármestertől.

Dályhegyen csupán egyetlen lista indul, ami a helyiek összetartásáról tanúskodik, de a polgármester mégis arra kéri az embereket, hogy vasárnap minél többen járuljanak az urnához.