Helyhatósági választások a Baranyaszentistváni járásban

0
167
10-DSC01657

Újbezdán –  A Baranyaszentistváni járásban már két és fél éve lejárt a helyi választmányok mandátuma. Az elöljáró eddig takarékossági okokra hivatkozva nem írta ki a választásokat, ezért csak most, december 4-én, a parlamenti választásokkal egy időben kerül sor a falvak új vezetőinek megválasztására.

A választásokon az eddigi újbezdáni polgármester, Kovács Róbert nem indul, ily módon ösztönözve szerepvállalásra a falu fiatalabb korosztályaihoz tartozókat. Az egyik jelölt Móric Mihael, a járási magyar kisebbségi önkormányza tagja, aki már eddig is igyekezett részt venni a kis közösség életében. Tagja a falusi önkéntes tűzoltó-egyesületnek és a labdarúgó-egyesületnek is, de szívesen segített a falurendezésben és a helyi vízvezeték karbantartása céljából szervezett társadalmi munkában is.

– Miután az eddigi polgármester úgy döntött, hogy nem jelölteti magát, többen összeültünk, ahol engem ért a megtiszteltetés, hogy egy „új” emberekből álló független lista élén induljak a választáson. Alapvető célunk, hogy a fiatalokat megpróbáljuk a faluban tartani, ezért a jövőben is támogatni kívánjuk mindazon szervezeteket, amelyek a gyerekekkel foglalkoznak, és mindent el fogunk követni, hogy segítsünk a helyi általános iskolának. Nem fogunk megfeledkezni az idősebb korosztályról sem, akik jelenleg falunk többségét képezik: nyugdíjasklub megalakulását fogjuk kezdeményezni. Tisztában vagyunk azzal, hogy a falu fejlesztése a Petlovaci járástól, vagyis annak költségvetésétől függ, ezért együtt kívánunk működni a mindenkori járási vezetéssel. Kérni fogjuk, folytatódjon a falu utcáinak felújítása, aszfaltozása, a Dózsa György utca lekövezése. Fontosnak tartjuk a helyi vízvezeték-rendszer további karbantartását, mivel sok háztartás függ tőle. És minden fontos döntés meghozatala előtt figyelembe fogjuk venni az emberek és a közösség érdekeit is – nyilatkozta lapunknak a polgármesterjelölt, Móric Mihael.