HERCEGSZŐLŐSI JÁRÁS: miért fontos, hogy összefogjunk?

Önkormányzati választások 2021. május 16.

0
664

Május 16-án Horvátországban önkormányzati választásokat tartanak, melyekre közösségünk egységesebben készül, mint valaha. Az ott élő emberek örülnek, hogy a viszálykodás a Hercegszőlősi járásban is megszűnt.

Varga Ferenc, Vörösmart: Már rég szükség lett volna az egységre

– Már régóta hangoztatom, hogy közösségünk csak akkor lehet erős és sikeres, ha nem vagyunk megosztottak. Éppen ezért nagyon örülök annak, hogy végre megtörtént az összefogás, és egy közös ügy mentén kiállunk érdekeinkért. Úgyis olyan kevesen maradtunk már mi, magyarok itt, Horvátországban, így ha széthúzunk, elveszünk – mondta az ismert vörösmarti borász, Varga Ferenc, aki megjegyezte, örül, hogy vége a folytonos veszekedéseknek, melyeknek soha nem lett volna szabad kirobbanniuk.

Hordósi Dániel, Csúza: Örülök, hogy egy jó jelöltünk van

– A magyarság ezeréves turáni átka a Hercegszőlősi járásban is végre megtörni látszik, hiszen megszületett az összefogás. Ezt az összefogást egy olyan jelölt tette lehetővé, akiben véleményem szerint megvan minden potenciál ahhoz, hogy járásunkat jól vezesse. Horvát Krisztián egy sikeres vállalkozó, aki már több ízben is bizonyított, ezért biztos vagyok benne, hogy együtt élhetőbbé tehetjük majd környezetünket, ehhez viszont elengedhetetlen, hogy május 16-án mind egységesen támogassuk a közös listát és a közös elöljárójelöltet – mondta Hordósi Dániel, a HMDK hercegszőlősi járási képviselője.

- Reklám -

Bisztricán Hajnalka, Vörösmart: Szükség van a változásra

– Ha összefogunk, Horvát Krisztián lesz az elöljárója a Hercegszőlősi járásnak. Nemcsak mi, magyarok, hanem a járás területén élő többi nemzet is. Mi, Vörösmartiak is az összefogást támogatjuk – az összefogást valamiért, nem valami vagy valaki ellen. Az összefogás egy nagyobb jó cél érdekében történik, és ha ezért megköveznek is, hát legyen, én vállalom. Nagyon kevesen maradtunk a faluban, főként egyedül élő idősek, akiknek a gyerekeik külföldön vannak – mondta Bisztricán Hajnalka, a vörösmarti József Attila Kultúregyesület elnöke, aki hozzátette, hogy egy olyan, feszültségektől mentes jövőt szeretnének teremteni a járásban, ahova visszajönnének a fiatalok.

Csányi Sándor, Sepse: Együtt erősek vagyunk

– Közösségünkben egy jó irányú változás kezdődött, aminek a fontosságát szerintem felbecsülni sem lehet. Az összefogás mindig fejlődéshez és sikerhez vezetett, a széthúzásnak pedig előbb vagy utóbb, de mindig rossz vége lett. Nagyon örülök, hogy járásunkban végre egy olyan elöljárójelölt van, akit minden magyar ember nyugodt szívvel támogathat, és nem kell többé a párthovatartozást nézni – nyilatkozta Csányi Sándor Sepséről.