Hatvan éves a kiskőszegi horgászegyesület

176
07-horgasz-kiskoszeg

Kiskőszeg –  A kiskőszegi Ponty Horgászegyesület hatvan évvel ezelőtt, 1951-ben alakult, a jeles eseményről egy díszüléssel emlékeztek meg szombaton, november 12-én, ahol a legaktívabb tagokat kitüntetésben részesítették.

A kiskőszegi Ponty Sporthorgász Egyesület megalakulása óta fontosnak tartja a horgászati hagyományok ápolását, a vizek és a halállomány védelmét, ez az 1951-es alapító dokumentumokból is kiderül. Erről és az egyesület hosszú múltjáról a szombaton tartott díszülésen a szervezet vezetői is beszámoltak.

A himnuszok után egy percnyi néma felállással adóztak azoknak a tagoknak, akik már nincsenek közöttük, majd az elnök és az alelnök beszámolója következett. Az alelnök a megalakulás óta eltelt időszakot foglalta össze, majd az elnök, Zsivics István az egyesület versenyeken elért eredményeiről beszélt, így elmondta, hogy az idei év volt a legsikeresebb, ugyanis kilenc versenyen 5 serleget és 12 érmet szereztek.

– Az alapító tagok közül már csak egy személy él, Snájder Mihály, ő egyben a legidősebb tagunk is, így őt és még a tizenegy legaktívabbat bronz-, ezüst- és aranyjelvénnyel tüntettük ki, egyesületünk pedig egy arany emlékplakettet kapott, amit a Horvát Horgászszövetség elnöke, Vladimir Sever adott át, további eredményes és sikerekben gazdag munkát kívánva. Nagy öröm számomra, hogy sikerült megszereznünk az eredeti alapító dokumentációt, és nagyon büszkék vagyunk, hogy már abban az időben a mai viszonyoknak megfelelő egyesület működött Kiskőszegen. A dokumentációból az is kiderült, hogy nagy hangsúlyt fektettek a vizek és a halállomány védelmére, és például kérték azt is a helyi vezetéstől, hogy tiltsák be a kenderáztatást a Dunában a halállomány megvédése érdekében – mondta el lapunknak Zsivics István, az egyesület elnöke.

A díszülésen a tagság mellett több rangos vendég is megjelent, többek között a Horvát Horgászszövetség említett elnöke, az Eszék-Baranya Megyei Horgászszövetség elnöke , az Eszéki Egyesületek Szövetségének elnöke, a Baranyai Horgászegyesületek elnöke, valamint a Darázsi járásban működő horgászegyesületek képviselői is.