Használtruha-bolt nyílt Eszéken

417
turi

ESZÉK – Denkovics Gabriella a vidékünkön még viszonylag újdonságnak számító üzletet nyitott nemrég, ahol használtruhák között lehet válogatni.

Hatalmas, figyelemfelkeltő felirattal és kirakattal reklámozza magát a Gabi No.1 nevű second hand shop, vagyis használtruha-bolt. A tulajdonos, a pélmonostori Denkovics Gabriella merész lépésre szánta el magát, amikor felmérve a helyzetet, egy nálunk még újdonságnak számító vállalkozást indított be régióközpontunkban.

– Jó néhány éve dolgozom a kereskedelemben, és elmondhatom, hogy ezzel az üzlettel egy álmot valósítottam meg: saját vállalkozást indítottam. Az elmúlt években Magyarországon, Csehországban és Szlovákiában is lehetőségem volt szakmai tapasztalatokat szerezni. Ezekben az országokban rengeteg a használtruha-bolt, és igencsak népszerűek a vásárlók körében. Nálunk még csak elvétve működnek ilyenek, Eszéken például az enyémen kívül csupán egy ilyen üzlet található – tudtam meg Gabriellától.

Nagy a választék és az érdeklődés is

Tavaly októberben nyílt meg a Gabi No.1, ahol férfi-, női és gyermekruházat, valamint kiegészítők is kaphatók. A használtruha-üzletek első és talán legcsábítóbb előnye, hogy olcsók, és a ruhadarabok között akár márkás, kitűnő állapotban levő „gyöngyszemekre” is bukkanhatunk, amelyekről senki nem mondaná meg, hogy előtte már viselte valaki. Más üzletek árainak akár a töredékéért is felöltözhetünk.

– Az áru külföldről érkezik, és folyamatosan bővítjük a kínálatot. Már kialakult egy vevőkör, akik rendszeresen betérnek hozzánk megnézni, milyen újdonságok vannak – ők már ráéreztek ennek a vásárlásnak az előnyeire. Mivel az elmúlt években nagyon sokan megtapasztalták a gazdasági válság pénztárca-keskenyítő hatását, bizonyos dolgokról kénytelenek voltak lemondani. Ide tartozik az öltözködés is. Ebben az üzletben azonban olcsón fel lehet újítani a ruhatárat – nyilatkozta lapunknak a tulajdonos.

Gabriella igyekszik kielégíteni a vásárlói igényeket, és olyan áruval tölteni fel az üzletet, amelyre valóban van kereslet. Érdemes tehát felkeresni a Stjepan Radić u. 38. alatt található Gabi No.1-t, és szemezgetni a felhozatalból.