Háromnapos festőtábor Fiumében

0
26
A tábor résztvevői

A HMDK Tengermelléki-fennsíki megyei egyesülete 15. alkalommal szervezett nemzetiségi festészeti tábort, az ott született alkotásokból hétfőn mutattak be kiállítást.

A HMDK Tengermelléki-fennsíki megyei szervezete nagyon jó kapcsolatot ápol a városban működő más kisebbségi egyesületekkel, rendszeresen részt vesznek egymás programjain. A nemzetiségi festőtábornak is nagy hagyománya van, idén már sorrendben a 15.-et szervezték meg. A városban élő nemzeti közösségek mellett természetesen az egyesület magyar alkotói is részt vettek a programban.

A kiállítás-megnyitó

Šibalin Klepac Zdenka, rijekai (Fiume) székhelyű egyesületünk elnöke lapunknak nyilatkozva elmondta, festőszakkörük ma is rendkívül aktív, heti rendszerességgel gyűlnek össze alkotni. A tagok által készült műveik nemcsak székházukat díszítik, hanem több ízben kiállítás formájában be is mutatták, nemrég egy válogatással érkeztek Dályhegyre és Vinkovciba is.

Téma tekintetében nagyon széles a repertoárjuk, de ugyanez vonatkozik a használt technikákra is.

Az idei festőtáborukat a zágrábi Kisebbségi Tanács jóvoltából valósították meg, az alkotásokat pedig hétfőn, a fiumei Anna-villában mutatták be a képzőművészet iránt érdeklődőknek.