Haraszti: oktató jellegű „zöld séta” a Föld napja alkalmából

0
70

A Haraszti Ifjúsági Egyesület tagjai a Föld napja (április 22.) alkalmából „zöld séta” keretében hívták fel a gyerekek figyelmét a környezetvédelem fontosságára.

A Föld napja alkalmából különböző eseményeket rendeznek világszerte, amelyekkel felhívják a figyelmet bolygónk természeti környezete megóvásának a fontosságára.

A Haraszti Ifjúsági Egyesület nemcsak a kultúraápolással és szórakoztató programok szervezésével tesz közösségéért. Sokféleképpen jótékonykodott már, de a természeti környezetre is odafigyel: bolygónk napja alkalmából tavaly szemétgyűjtő akciót szervezett, melynek keretében felszámoltak két illegális szemétlerakót és megtisztították a falu körüli árkokat is.

Idén a Föld napja keretében oktató jellegű „zöld sétát” szerveztek a gyerekeknek, és műhely keretében tették lehetővé számukra az újrahasznosítási tevékenységbe való betekintést. 

– Programunk célja, hogy felhívjuk a nálunk fiatalabbak figyelmét is a környezetvédelem fontosságára, hiszen mindannyiunk felelőssége, hogy megőrizzük környezetünk tisztaságát, épségét. Ehhez pedig elengedhetetlen, hogy „kapcsolatba lépjünk” a természettel – nyilatkozta lapunknak Csiszár Norbert, a Haraszti Ifjúsági Egyesület elnöke.

Az ismeretterjesztő túrát követő műhelyfoglalkozáson a papír újrahasznosításában szerezhettek gyakorlatot a résztvevők. (