Hamarosan megjelenik a kórógyi Aranycsárdás első CD-je

272
korogyiak

Kórógy – Hamarosan a boltokban is kapható lesz a kórógyi Aranycsárdás CD-je, igaz, először csak a Vajdaságban. Ugyanis a hét végén két napig szinte ki sem mozdultak a zenekar tagjai a szabadkai stúdióból, ahol az első CD-jük anyagát vették föl.

A kórógyi Aranycsárdás tagjai több mint egy évtizede húzzák el rendszeresen a nótánkat, és szinte nincs is olyan magyar település Szlavónia és Baranya területén, ahol az elmúlt évek során ne zenéltek volna egy-egy rendezvény, bál, lakodalom alkalmával. Régi vágyuk már, hogy saját CD-t dobjanak piacra, igaz, erre egyelőre csak a Vajdaságban kerülhet sor.

– Sajnos egyelőre nem áll módunkban itthon CD-t kiadni, mert nagyon sokba kerül a stúdióbérlés és a CD forgalmazása, ezért először a vajdasági piaccal próbálkozunk. Pálfi  Józseffel a Rádiólakodalom elnevezésű rendezvény kapcsán ismerkedtünk meg, és neki köszönhetően  kerülhet sor a szabadkai stúdiófelvételre és a CD-nk megjelenésére. Két napig szinte ki sem mozdultunk a K23 tévé stúdiójából. Egy ötvenperces hanganyagot vettünk föl, amely 12 számot tartalmaz. Egy kórógyi énekest is magunkkal vittünk, Dezső Istvánt, aki három dalt énekelt föl; két csárdásegyveleg is lesz a hanghordozón, ami reményeink szerint egy hónapon belül az üzletekbe kerül. Természetesen a HMDK-nak is köszönettel tartozunk, mert ahogy az évenkénti zenésztalálkozó megrendezését, úgy hangfelvételünket is támogatta – mondta el Cserepes Zoltán, a zenekar egyik frontembere.

Az Aranycsárás tagjai természetesen egyfajta reklámnak is szánják a CD-t, és azt remélik, hogy az eladásból legalább a stúdió bérleti díját fedezni tudják. Már a Rádiólakodalmon való szereplés után is megkeresték őket azzal, hogy jó lenne, ha  vajdasági településeken is zenélnének. A CD aztán hozzásegítheti őket ahhoz, hogy a Vajdaságot is „meghódítsák”.

A zenélés hagyományának folytatása

A kórógyiak mindig is híres zenészek voltak. A falu iskolájában is fontosnak tartották a zenei oktatást, így újabb és újabb muzsikusok kerültek ki a padokból, többek között  az Aranycsárdás tagjai is. A 2000-ben tartott első zenésztalálkozóra minden egykori  kórógyi muzsikus meghívást kapott, akik egy alkalmi zenekar erejéig össze is álltak: félszázan voltak. Nem titkolják, hogy a CD-vel egyfajta nyomot is szeretnének az utókor számára hagyni a kórógyiaknak a magyar dalhoz, zenéhez fűződő szoros viszonyáról.