Hamarosan befejeződik a kórógyi kultúrotthon felújítása

0
52

A kórógyi kultúrotthon állaga az évek során rendkívül leromlott, felújítása már jó ideje esedékes volt. A HMDK-nak köszönhetően tavaly végre megkezdődhetett az épület átfogó felújítása, amely a nyár közepén fejeződik be. Hétfőn Kórógyra, a munkálatok helyszínére látogatott Jankovics Róbert parlamenti képviselőnk és Božo Galić zsupán.

A HMDK a horvát kormány támogatásából és Vukovár-Szerém megye segítségével a tavalyi évben megkezdte a kórógyi kultúrotthon átfogó felújítását. A munkálatok során megújult a tetőszerkezet, új ablakokat és ajtókat építettek be, kicserélték a szigetelést, új lesz a padló és a mennyezet is, ugyanakkor a fűtés- és hűtéstechnika is megújult. Ez vonatkozik az udvarra  is, ahol egy szabadtéri színpad kialakítására is sor kerül. A tervek szerint július 31-éig mindennek el kell készülnie.

– A kórógyiaknak 2017-ben megígértük, hogy fel fogjuk újítani a falu kultúrotthonát, bármennyibe is kerüljön az, hiszen a településen a magyarság megőrzésének érdekében rendkívül értékes munka folyik. Örömmel látjuk Božo Galić zsupán úrral, hogy a munkálatok jól haladnak, és hogy hamarosan elkészül a kórógyiak művelődési háza – mondta Jankovics Róbert, aki hozzátette, úgy látja, hogy a falu lakosainak is tetszik az épület új arculata, aminek különösen örül.

– A kórógyiak, ahogy a megye többi települése is, már rég megérdemelték, hogy egy korszerű, funkcionális kultúrotthonuk legyen. Örülök, hogy sikerül végre felújítani ezt az épületet, és annak is, hogy a faluban aktív közösségi élet zajlik – nyilatkozta lapunknak Božo Galić, aki hozzátette azt is, hogy könnyű olyanoknak segíteni, akik dolgoznak.

A tervek szerint a HMDK a kórógyi kultúrotthonban tartja majd augusztus 20-ai ünnepségét, mely az első nagyobb rendezvény lesz a felújított épületben.