Halpaprikásfőző-verseny Nagybodolyán

191

Idén is megtartották a hagyományos tavaszi halászléfőző-versenyt a drávaszögi Nagybodolyán a helyi választmány, az önkéntes tűzoltóegylet és a hagyományőrző egyesület szervezésében. A rendezvényre több drávaszögi faluból és Magyarországról is érkeztek résztvevők, vendégek.

Idén 17. alkalommal szerveztek halpaprikásfőző-versenyt a nagybodolyaiak, melyre a környékbeli településekről és Magyarországról is érkeztek csapatok, hogy megmutassák főzőtudományukat.

Keresztes József, a nagybodolyai helyi választmány elnöke lapunknak elmondta, idei rendezvényüknek közel száz résztvevője volt, remek hangulatban telt az este, és a verseny is jól sikerült, nehéz dolga volt a zsűrinek.
– Halfőzőversenyünk érdekessége, hogy nincs előre kijelölve a zsűri, hanem a résztvevők közül sorsoljuk ki, hogy kik lesznek azok a személyek, akik elbírálják majd az ételeket – tudtuk meg Keresztes Józseftől.

Az idei verseny első helyezettje a sepsei Kovács Zoltán, a második Nagypál Jenő Pécsről, a harmadik pedig Munk Erik lett Laskóról.

A rendezvényen ott volt Jankovics Róbert, magyarságunk parlamenti képviselője is, aki támogatóként is kötődött az eseményhez.