Halfőzőverseny a halászfaluban

0
176
HALFOZO

KOPÁCS – A Halász Labdarugó-egyesület szervezésében szombaton halpaprikás-főző versenyre került sor a falu központjában, ahol közel 30 bográcsban rotyogott a hal.

A halpaprikás-főző versenyeknek nagy hagyománya van Baranya-szerte, de még többen vannak azok, akik mesterien készítik el ezt a helyi jellegzetességet, persze mindenki a saját ízvilága szerint. Van, aki a jó halat tartja kulcsfontosságú összetevőnek, míg mások a minőségi pirospaprikára esküsznek. A halpaprikást ugyan nem lehet túlvariálni, néhány alkotórésze van mindössze, általában mégis annyiféle étek készül, ahány bogrács.

A Halász Labdarugó-egyesület szervezésében szombaton halpaprikásfőző-versenyre került sor a falu központjában.

– Közel 30 csapat versenyzett a legjobb helyért, jó hangulatban telt a verseny. Ezúton is szeretnék köszönetet mondani a támogatóinknak, a HMDK kopácsi alapszervezetének, a Zuber cégnek, a viroviticai Dora d. o. o.-nak és a Vig házaspárnak – nyilatkozta Vindics Ljubo, a Halász Labdarugó-egyesület elnöke.

A zsűri szerint a legjobb halpaprikást ezúttal a kopácsi Novački Jasna főzte, a második Mikić Damir lett, míg a harmadik helyet Tót Tivadar főztje nyerte el. A versenyt követően a csapatok a helyi kultúrotthonban fogyasztották el a halat, majd pedig tamburazene mellett gazdag tombolanyereményeket is kisorsoltak a résztvevők között.