Halfőzőverseny Čakovciban

27

A Csákovci Magyar Kultúregyesület a Tompojevci (Tomtelke) járás napjának alkalmából halfőzőversenyt szervezett múlt szombaton.

Čakovci a Vukovár-Szerém megyei Tompojevci (Tomtelke) járásban található. A településen mozgalmas magyar közösségi élet zajlik. Tavaly sor került a magyar ház felújítására, amelyben otthonra talált a Csákovci Magyar Kultúregyesület is, amely nagyban hozzájárul a település közösségi életéhez és a magyar hagyományok ápolásához.

A szerémségi egyesületben nagyon fontosnak tartják, hogy Horvátország szlavóniai részének a legdélebbi csücskében is magyarul tudnak egymáshoz szólni, magyar programokat tudjanak szervezni. A szórványtelepüléseken ugyanis az identitás megőrzésében kiemelt szerepet játszanak a közösségépítő és -összetartó rendezvények. Ezenkívül fontosnak tartják az olyan közösségi eseményeket is, amelyek mindenkihez szólnak. Legutóbb a Tompojevci járás napja alkalmából szervezett programokhoz járultak hozzá azzal, hogy egy halfőzőversenyt szerveztek a magyar házban 11 csapat részvételével.