Halászléfőző-verseny Nagybodolyán

1040

A helyi választmány, az önkéntes tűzoltóegylet és a hagyományőrző egyesület szervezésében szombaton halpaprikásfőző-versenyt tartottak Nagybodolyán. Az eseményt a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége is támogatta.

Nagybodolyán 16. alkalommal tartottak halpaprikásfőző-versenyt, melyre a helyieken kívül más településekről – Karancsról, Kőből, Pélmonostorról, Kiskőszegről, Baranyakisfaludról, Laskóról – is érkeztek résztvevők.

Keresztes Józseftől, a nagybodolyai helyi választmány elnökétől megtudtuk, a másfél évtizedes hagyománnyal rendelkező nagybodolyai halfőzőverseny öttagú zsűrijét már második éve úgy sorsolják ki a résztvevők közül.

– Az idei főzőverseny és az utána következő bál is remek hangulatban telt, kb. 170 résztvevője volt, a legkitartóbbak hajnalig mulattak – mondta Keresztes József.

A helyi választmány elnöke ezúton is köszönetét fejezi ki Jankovics Róbertnek, a horvátországi magyarok parlamenti képviselőjének, valamint a darázsi járási Turisztikai Egyesületnek, hogy támogatták a rendezvényt.

A zsűri szerint a legjobb halpaprikást a laskói Munk Erik főzte, aki tavaly a Kárpát-medence bajnoka lett a balatonszárszói (Magyarország) versenyen. A második a pélmonostori Mumlek Ivan, a harmadik helyezett pedig a helybéli Kátói Robertó lett.

A rendezvényt Stipan Šašlin és Sipos Sándor, a Darázsi járás elöljárója és elöljáró-helyettese, valamint Jankovics Róbert parlamenti képviselő is megtisztelték jelenlétükkel.

– Minden, a magyarságunkat bármely formában összefogó és összehozó rendezvény fontos és számít. Köszönöm a nagybodolyaiaknak a nagyszerű szervezőmunkát, így valóban öröm volt támogatni ezt a remek programot – nyilatkozta lapunknak Jankovics. Hozzátette, bízik benne, hogy további sikerekben is része lesz a vadregényes hegyaljai magyar településnek.