Ha október, akkor laskói paprikafesztivál!

172

A hétvégén rendezik meg Laskón az idei, sorrendben a 12. Paprikafesztivált. A szervezők idén is garantálják a minőségi szórakozást.

Horvátországi viszonylatban a Drávaszögben van a legnagyobb hagyománya a paprikatermesztésnek. Laskón, Várdarócon és Kopácson sokak számára jelent ez megélhetést, amelyhez kedvező feltételeket nyújt a réti föld. Éppen ezért döntöttek úgy 12 évvel ezelőtt a laskóiak, hogy „megünneplik” eme piros aranyként is ismert fűszert, és megrendezik a paprikafesztivált. A rendezvény azóta széles körben ismertté vált, ma már több ezer látogatót vonz.

A rendezvény a Minorities as bridges between communities elnevezésű projekt, 2014-2020-as Magyarország-Horvátország Határon Átnyúló Együttműködési Program támogatásának keretében valósul meg, „Egy határon átnyúló régió, ahol a folyók összekötnek, nem elválasztanak” szlogennel.

A szervezők az idén is gondoskodnak arról, hogy a látogatóknak minőségi szórakozásban és felejthetetlen gasztronómiai élményben legyen részük. Idén is lesz folklórprogram, kézműves vásár, paprikavásár, helyi termelők kínálják majd termékeiket, gyermek- és könnyűzenei programokra kerül sor. Sztárfellépők is lesznek, és természetesen az elmaradhatatlan főzőverseny, a Baranya Kupa, melynek idén is két fordulója lesz.

Ami a könnyűzenei programot illeti, szombaton este 20 órától színpadra lép majd Csocsesz, aki mindenkit „rendbe tesz”, őt az Aranycsárdás követi majd a porondon. A zenei kínálat vasárnap sem lesz gyengébb, hiszen 18 órától Matyi és a hegedűs foglalja majd el a laskói színpadot, őket pedig a méltán híres Zaporozsec váltja, a magyar zene kedvelői számára tehát garantált a szórakozás.

Tehát ne feledjük, október első hétvégéjén irány Laskó, ahol három napon át az önfeledt színvonalas szórakozásé lesz a főszerep.