Gyümölcsöző kapcsolat a pélmonostori, a pécsi és a budapesti zeneiskola között

115

A Pélmonostori Művészeti Iskola az eTwinning nemzetközi projekten keresztül magyarországi zeneiskolákkal működik együtt. A kapcsolat jegyében online koncertet tartottak múlt héten.

Az eTwinning program összeköti és együttműködési partnerségek kialakítására buzdítja az európai uniós tagállamok köznevelési intézményeit és az azokban tanító pedagógusokat és diákjaikat. Platformján keresztül a résztvevők kapcsolatba léphetnek egymással, megoszthatják ismereteiket és tapasztalataikat, együttműködhetnek, közös projekteket dolgozhatnak ki.

Az eTwinning programban a Pélmonostori Művészeti Iskola is részt vesz, amely jó kapcsolatot ápol a pécsi Agócsy László Zeneiskolával és a budapesti Tóth Aladár Zeneiskolával.

A két magyar intézménnyel partnerségben valósította meg a ZeneZoo – Zenei Állatkert elnevezésű projektet.

A program keretében a Pél-monostori Művészeti Iskola diákjai az állatokkal kapcsolatos zeneműveket tanultak be, melyeket egyedül vagy a kamarazenekar részeként játszottak el. A zeneművekben szereplő állatokról rajzokat is készítettek, tovább gazdagítva a programot.

A koncertet online módon mutatták be a nagyközönségnek, a Pélmonostori Művészeti Iskola Facebook-profilján most is megtekinthető.

A pélmonostori iskola tervei közt személyes találkozók is szerepelnek a két magyarországi zeneiskola diákjaival, melyek alkalmával akár közös koncerteket is tarthatnak. A pécsi Agócsy László Zeneiskola meghívta az intézményt a híres Mozart Maraton nevű rendezvényére.