Gyermekszínjátszók találkozója Eszéken

66

Június 18-án a Branko Mihaljević Gyermekszínházban került sor a Horvátországi Magyar Gyermekszínjátszók Találkozójára, amelyen négy drámacsoport mutatkozott be.

Két évvel ezelőtt került sor az első találkozóra. Idén négy előadást tekinthettek meg a nézők: volt itt életjáték, alkalmi műsor, árnyjáték, mesedráma. Ebből is látszik, hogy a horvátországi magyar gyerekek tehetsége és kreativitása kifogyhatatlan.

A Vörösmarti Általános Iskola drámacsoportja az Egy szőlősgazda látogatása című előadását hozta el, a Laskói Általános Iskola drámacsoportjának tagjai a Jelenetek egy iskola életéből című darabban szerepeltek, a HMOMK drámacsoportjának előadása A Hétfejű tündér címet viselte, a Dörömb Gyermekszínjátszó Csoport pedig A tigris meséje az igaz barátságrólt mutatta be.

– A találkozások mindig fontosak, hiszen általában fogalmunk sincs, hogy mivel foglalkozik a másik, pedig látni a másik munkáját, együtt örülni vele, fölfedezni, hogy vannak közös pontjaink, közös gondolataink: ezek közösségalkotó elemek. A lelki megélésen túl a szakmai minőségnek is mindig jót tesz, ha látjuk egymás munkáját. Nagyon örülök, hogy ilyen komollyá duzzadt a találkozó. Egészen biztos, hogy jövőre is megteremtjük a találkozás lehetőségét – nyilatkozta lapunknak Ferenczy Nikolett, a találkozó megálmodója, a Dörömb Gyermekszínjátszó Csoport vezetője.

A szervezők köszönetet mondtak a Horvátországi Magyar Oktatási és Művelődési Központnak és a Zrínyi Magyar Kultúrkörnek az esemény támogatásáért, valamint Eszék illetékeseinek, hogy a városi gyermekszínházban kerülhetett sor a rendezvényre.

A programon jelen volt Magdó János eszéki magyar főkonzul is.