Gyermekszínjátszóink ezüst minősítést szereztek

166

Szombaton rendezték meg a XV. Bácsfekete-hegyi Gyermekszínjátszó Műhelytalálkozót, ahol a 12 vajdasági csoport mellett a horvátországi Dörömb Gyermekszínjátszó Csoport is fellépett és ezüst minősítéssel tért haza.

A vajdasági színjátszótalálkozón nem először vendégszerepelnek az eszéki Zrínyi Magyar Kultúrkör kötelékében működő Dörömb Gyermekszínjátszó Csoport tagjai. A program maga nagyon jó hangulatú, a gyerekek és a színház szeretetéről szól. Népszerűségét mutatja, hogy végig telt házzal mennek az előadások. Az eszéki csapat legújabb darabjával Árgyélus királyfi és Tündérszép Ilona történetét mutatta be.

– Árgyélus királyfi és Tündérszép Ilona történetében a boszorkányság, a varázslat és a szerelem fogott meg minket, és mindaz a rejtélyesség és útkeresés, ami ezekből keletkezik a történet során. A cselekmény nyomokban a népmesét és Vörösmarty Csongor és Tünde című drámáját is tartalmazza.  A zsűri kiemelte a bátor, élettel teli játékot, a kreatív kellékhasználatot és az értelmező lezárást; ezüst minősítést szereztünk, így büszkén érkeztünk haza a találkozóról, és reméljük, hogy itthon is minél több helyen be tudjuk mutatni az előadásunkat – tudtuk meg Ferenczy Nikolettől, a csoport vezetőjétől.

A találkozón a csoportok tagjai megnézték egymás előadásait, a szünetekben a gyerekek színészek, drámapedagógusok által vezetett foglalkozásokon vettek részt, így megismerkedhettek egymással is.

Zárszavában Ákli Krisztián, a Magyar Drámapedagógiai Társaság elnöke a Kárpát-medencei Weöres Sándor Gyermekszínjátszó Fesztivál legkülönlegesebb, legsokszínűbb fordulójának nevezte a bácsfeketehegyi találkozót.

A cikk az elektronikus média többféleségének és különbözőségének fejlesztéséről szóló Alap által került társfinanszírozásra.