GRATULÁLUNK: Potápi Árpád János lesz továbbra is a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára

Kinevezték az államtitkárokat

0
34

Novák Katalin köztársasági elnök – Orbán Viktor miniszterelnök jelenlétében – május 25-én a Karmelita kolostorban átadta az új államtitkárok kinevezési okiratát. Potápi Árpád János lesz továbbra is a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára.

Az 5. Orbán-kormányban is Potápi Árpád János töltheti be a magyar Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkári posztját.

Az erről szóló kinevezését az államtitkár a múlt héten vette át Novák Katalin államfő és Orbán Viktor miniszterelnök, valamint a kormány tagjai jelenlétében a Karmelita kolostorban.

Potápi Árpád János 2014-től kezdve tölti be ezt a funkciót. Harmadszor nevezték ki a nemzetpolitikáért felelős államtitkárnak.

A magyar kormány 2010 óta kiemelten fontosnak tartja a határon túli magyarok támogatását, nagyon sok program valósult már meg e célból. 2010 és 2014 között olyan szimbolikus jelentőségű törvényeket, jogszabályokat fogadott el az Országgyűlés, amelyekre aztán lehetett építeni. Ilyen volt például a kettős állampolgárságnak a megteremtése, a nemzeti összetartozás napjáról való döntés, az Alaptörvény elfogadása vagy pedig a szavazati jog megadása.

2014 és 2018 között pedig ezekre alapozva tudta megindítani a kormány a gazdaságfejlesztési programokat, aminek a jelentősége abban áll, hogy a szülőföldön való boldogulást támogatják.

A HMDK levélben gratulált Potápi Árpád János újbóli kinevezéséhez, akivel az elmúlt években rendkívül szoros partneri és baráti kapcsolatot alakított ki a szervezet, a horvátországi magyarság képviselői. Az államtitkár velünk volt a nehéz időkben is. Nemcsak ismeri, hanem át is érzi helyzetünket, gondjainkat, az ezekhez való hozzáállását nagyra becsüljük, és a HMDK további sikeres munkát kíván felelősségteljes megbízatásához.