GRADI SE DIONICA AUTOCESTE U BARANJI!

0
289
A Novi Čeminac és Kácsfalu (Jagodnjak) közötti új autópálya-szakasz felüljárója

Hrvatska vlada je sredinom prosinca odlučila o podići kredit, zahvaljujući kojemu bi se 2023. godine završila izgradnja hrvatske dionice koridora 5C, dugog 702 km, koji počinje u Budimpešti, proteže se preko Sarajeva sve do Ploča. Hrvatski Sabor je 15. prosinca 2020. godine ovu odluku i potvrdio, tako da izgradnja hrvatske dionice više nema nikakvih prepreka.

Vrijednost završetka dionice autoceste iznosi 107 milijuna eura, od kojih je podizanje kredita u iznosu od 55 milijuna eura od Europske banke za obnovu i razvoj, odobrila hrvatska Vlada Hrvatskim cestama. Projekat od 17,5 km dionice autoceste od mosta na rijeci Dravi kod Osijeka do Belog Manastira sadrži izgradnju sedam manjih mostova, dvaju prijelaza za divlje životinje i petlju kod Belog Manastira, odnosno dionicu od 5 km između Belog Manastira i hrvatsko-mađarske državne granice.

- Reklám -

A što se tiče mađarske strane, pred kraj prošle godine su objavili rezultate javne nabave najjužnije dionice autoceste M6, tako da ubrzo počinje izgradnja od strane izvođača STRABAG Építő d.o.o.-a i Duna Aszfalt d.d.-a. Izgradnja će stajati 90,45 milijardi forinti, od toga će biti izgrađena 20 km duga cesta sa četiri trake od Bóly-a do državne granice (kod Ivándárde) povezujući 192+200 kilometražu i 212+139 kilometražu. U tome su i tri petlje različitih razina kod razdvajanja M6 i M60, kod istočnog Bólya i Villánya. Ukupno će se izgraditi 16 mostova, među kojima je najveći 67 metara otvorenog prijelaza kod Nagynyáráda, gdje će biti izgrađen odmarališni kompleks. Najvažnije je to da će cesta stići do granice sa Hrvatskom.

Róbert Jankovics, saborski zastupnik Mađara u Hrvatskoj već od početka prvoga mandata ne samo da radi za interese sunarodnjaka nego pred sobom drži interes cijele Baranje, i sve će učiniti da se oni i ostvare, tako je već 2016. godine, na prvom govoru u Saboru tražio i požurivao što raniju izgradnju dionice 5C koridora preko hrvatske Baranje. Jer, kako je rekao, izgradnja ove dionice autoceste ne bi bila prednost samo za baranjce, Baranju, već bi se povećao promet i na dionici autoceste kroz Slavoniju. To bi značilo i nova radna mjesta – to je osobito važno na jednom takvom području gdje je iseljavanje prisutno u velikoj mjeri. To bi pridonjelo i razvoju slavonske i baranjske industrije, što bi opet na dalje značilo ostvarivanje još radnih mjesta.