Gőzerővel folynak a felújítási munkálatok Újbezdánban, Kórógyon és Szentlászlón is

0
86

A HMDK idén is folytatja beruházásait a magyar településeken. Jól haladnak a munkákkal az újbezdáni művelődési egyesület tavaly vásárolt székházán. A falu ékessége lett a felújított kórógyi kultúrotthon, amelynek most a belső terei is teljesen megújulnak. Az elmúlt időszakban jelentős munkálatok zajlottak a szentlászlói kultúrotthonban is, ahol most a vendégszobák kialakítása van folyamatban.

Továbbra is folyamatosan számolhatunk be újabb, a HMDK közbenjárásával megvalósuló beruházásokról magyar településeinken.

Újbezdán

Tavaly rendeződött az újbezdáni művelődési egyesület székházproblémája is. Horvát Ibolya, a szervezet vezetője elmondta, hálásak a HMDK-nak, hogy egy Arany János utcai ház tulajdonosaivá váltak, amely a kultúrotthon közvetlen szomszédságában található.

– A felújítással is elégedettek vagyunk, irodahelyiséget, próbatermet és konyhát is kialakítottunk.  A villany és a víz bevezetésére is sor került, az ablakok cseréje és a külső rész tatarozása is megtörtént, és jól halad a mellékhelyiség építése is – mondta Horvát Ibolya.

Kórógy

Kórógyon tavaly újult meg a kultúrotthon külsőleg, nemrég pedig egy 700 ezer kúna értékű felújítás kezdődött meg. Most a belső tereken dolgoznak nagy erővel, majd az udvart is teljesen felújítják.

– Ez a felújítás is azt bizonyítja, hogy a HMDK betartja ígéreteit, és a közösség igényeit tartja szem előtt. Ez az épület nagyon fontos a helyiek számára, már most büszkék vagyunk rá, a település ékessége lett – mondja Cserepes Zoltán, a Kórógy Hagyományőrző Egyesület elnöke. Az egyesület számos rendezvényének ad otthont a művelődési ház.

Szentlászló

A szentlászlói kultúrotthont az elmúlt években folyamatosan újították föl, így már tavaly méltó körülmények között ünnepelhették meg a Petőfi Sándor Kultúregyesület megalakulásának a 70. évfordulóját. Jól haladnak az épület emeleti részén is a munkálatok, és reményeik szerint a júniusi falunapra érkező vendégeket már az új szobákban szállásolhatják el.

– Nagyon örülünk, hogy egy ilyen jól felszerelt és a mostani felújítással egy minden igényt kielégítő kultúrotthonunk lesz, ahol sok szép identitásmegőrző és hagyományápoló rendezvényt tarthatunk majd – mondta Lapis János, a szentászlói kultúregyesület elnöke.