Godišnja skupština lovačkog društva iz Vardarca

0
49

U nedjelju je Lovačko društvo Vepar iz Vardarca održalo svoju godišnju skupštinu. Podnijeli su izvješće o prošlogodišnjim aktivnostima i raspravili o planovima za ovu godinu.

Lovačko društvo u Vardarcu samostalno djeluje od 1967. godine (prije toga bilo je zajedničko društvo s Lugom i Kopačevom). Svoja okupljanja, skupštine i druženja lovaca održavaju u lovačkoj kući izgrađenoj nedaleko od sela, zgradu nastoje održavati iz vlastitih sredstava i uz potporu simpatizera. Društvo, koje broji 32 člana, gospodari na 1800 hektara područja.

-Područje lova nije, ali područje obitavanja divljih životinja, se smanjilo, tako trenutni broj članova odgovara području. Ekipa je jako dobra, uglavnom ga činimo mi, mještani, jako smo sretni što zadnjih godina imamo i mlađih članova, pa je tako polovica društva mlađe starosne dobi i nadamo se da će oni dalje provoditi sav taj posao koji smo mi započeli – rekao je Lajoš Mekanj predsjednik lovačkog društva, koji je na skupštini izvijestio o događanjima protekle godine, unapređenjima, aktivnostima.

Lajoš Mekanj i József Makovec

Lovačka kuća društva iz Vardarca relativno je dobro opremljena i ima gostinjske sobe. U zimskim mjesecima je do prije nekoliko godina grijanje bilo problem, koji se uspio riješiti 2017. godine uz potporu Róberta Jankovicsa, saborskog zastupnika Mađara u Hrvatskoj.

-Zbog toga smo jako zahvalni našem saborskom zastupniku, koji je osim za grijanje, pružio pomoć i za neka druga poboljšanja, i sada je bio prisutan na skupštini i obećao nam je daljnju potporu – rekao je Lajoš Mekanj, dodajući kako im je slijedeći veliki projekat izgradnja jedne hladnjače. O daljnjim aktivnostima rekao je kako i dalje nastavljaju dosadašnji rad. Prošle godine su održali prvi susret lovaca i voljeli bi da postane tradicionalan, ove godine će se održati 21. svibnja, a o lokaciji održavanja još nisu odlučili.

Lovačko društvo održava dobre odnose s drugim društvima, pa su tako skupštini prisustvovali predstavnici društava iz Laslova, Bilja i Kopačeva.