Gazdakörünk tagjai az OMÉK-on

0
133

Közel nyolcvanezer látogató részvételével zárult a 79. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK) Budapesten, amelyen a HMDK Gazdaköre 4. alkalommal vett részt kiállítóként, illetve autóbuszokat is bérelt a program két napján.

Az idei rendezvény fókuszában az élelmiszeripar állt, a szervező Agrárminisztérium és Agrármarketing Centrum szerint a kiállítás mind a szakma, mind a közönség visszajelzése szerint is sikerrel zárult.

A vásárra tizenöt országból érkeztek látogatók. A több száz kiállító közül 180-an a Kárpát-medencéből hozták el bemutatni termékeik legjavát. „Az ő közreműködésükkel az OMÉK igazán nemzetközivé, régiójában kiemelkedően rangos kiállítássá vállhatott, ahol nem csupán a kínálat bemutatása, az üzletkötés is fókuszba került” – fogalmazott az egyik szervező.

A határon túli gazdák között voltak Gazdakörünk tagjai is. Gazdaszervezetünk 4. alkalommal szervezett látogatást Magyarország legnagyobb agrárgazdasági rendezvényére.

– Szervezetünk is ki tudott állítani a vásáron, a tagságunk által készített termékeket mutattuk be – nyilatkozta lapunknak Szabó Attila, a Gazdakör elnöke, hozzátéve, rajta kívül Zsilinszky Zoltán, Hugyik Imre, Hugyik Irénke, Dezső Igor, Dezső Krisztina és Szabó Julianna vett részt a kiállításon.

Emellett a gazdakör lehetőséget biztosított tagjai számára, hogy a rendezvény csütörtöki és szombati napján busszal ellátogassanak a rendezvényre.